LAKOSSÁGI HULLADÉK

Tevékenységeink közül a lakossági hulladékszállítás kiemelkedően fontos és felelősségteljes feladat, hiszen egy település lakóinak mindennapjaiban meghatározó szempont a hulladékok rendszeres, megszokott időben, kifogástalan módon történő elszállítása.

Társaságunk korszerű autókkal végzi a hulladékok gyűjtését és szállítását.

Modern  járműparkunk lehetővé teszi, hogy ügyfeleink igényeit a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki, szigorú környezetvédelmi és optimalizált gazdasági keretek között.

A gyűjtés során 120-240-1100 literes edényeket alkalmazunk, akár saját tulajdonú, akár bérleti díjas rendszerben, illetve 5-7-10-31 m3-es konténereket bérleti díjas rendszerben.

Cégünk a jogszabályi elvárásoknak megfelelően, a közszolgáltatás részeként lakossági hulladékszállítást Hargita megyében a következő településeken végez: Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Gyergyószentmiklós, Szentegyháza, Parajd, Farkaslaka, Csíkdánfalva, Homorodszentmárton, Székelyderzs, Szentábrahám, valamint Kolozs megyében: Kolozsakna, Szind, Tordatúr (Cojocna, Săndulești, Tureni).

Kérjük a tisztelt ingatlan tulajdonosokat, hogy a hulladékgyűjtő edényzetet jól megközelíthetően és jól láthatóan a szállítás napján reggel 6 óráig legyenek szívesek kihelyezni. 

Csak azok a hulladékgyűjtő edények ürítését áll módunkban elvégezni, amelyek a közszolgáltatási szerződésben rögzített feltételeknek megfelelnek.

Lakossági szerződéskötésre, módosításra, vagy megszüntetésre Székelyudvarhelyen, a Bethlen Gábor utca 73. szám alatti ügyfélszolgálatunkon van lehetőség vagy előzetes egyeztetés után a szerződéskötő kollégáinknál, akik helyszínre mennek. A szerződéseket minden hónap 1-je és 14-e között, adott hónap elsejével kötjük, módosítjuk vagy szüntetjük meg. Minden hó 15-től pedig, a következő hó elsejétől kötjük, módosítjuk vagy szüntetjük meg.

Kérjük lakossági közszolgáltatási szerződés megkötéséhez hozza magával:

•személyi igazolványát

Gyűjtőedény igényléshez, illetve gyűjtőedény cseréjéhez kérjük hívja a 0266-217 407-es ügyfélszolgálatunkat.

Az általános szerződési feltételeket itt érheti el.

Ügyfélszolgálat:

Tel. 0266-217 407

Program:  Hétfő – Csütörtök 8:00 – 16:00

                  Péntek 8:00 – 14:00

LAKOSSÁGI SZELEKTIV HULLADÉKGYŰJTÉS

Környezetünk védelme és annak megóvása a jövő generációja számára közös cél. Ennek egyik alapvető eleme a hulladékok megfelelő kezelése, a szelektív hulladékgyűjtés.

A szelektív hulladékgyűjtés célja a hulladéklerakóba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése, környezetünk védelme, annak terhelésének, szennyezettségének mérséklése, valamint a másodnyersanyagok (pl.: papír, üveg) kinyerése és hasznosítása.

Cégünk a jogszabályi elvárásoknak megfelelően, a közszolgáltatás részeként Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Szentegyházán, Gyergyószentmiklóson,  Parajdon, Szentábrahámon, Farkaslakán és Csikdánfalván elindította a lakossági szelektív hulladékgyűjtést.

A gyűjtés gyűjtőszigetes rendszerben történik, mely négy fajta hulladék begyűjtésére alkalmas: papír, üveg, PET-palack és fémitalos doboz.

A gyűjtőszigetek nagyrészt intézmények, üzletek, bevásárlóközpontok, lakótelepek, forgalmasabb csomópontok környékén találhatóak meg.

A gyűjtőedényeket speciális, darus autó üríti ki, amelynek 31 m3-es belső gyűjtő része kívülről ugyan egytérűnek tűnik, de valójában rekeszes megoldású.

Hulladékudvarunkban szelektíven gyűjtött hulladékfajtákat veszünk át, hétköznaponként 7:00 – 16:30 óra között: papír, műanyag, elektromos és elektronikai cikkek, fém.

Nagyobb mennyiség esetén, előre egyeztetett időpontban, a fent felsorolt hulladékok elszállítását is vállaljuk.

Cím:

RDE Harghita Srl, Termés utca, 1. Szám

Kapcsolattartó személy:

Balázs Hegedűs Csaba, hulladékgazdálkodási menedzser – Tel. 0730-711 325

 

KONTÉNERES HULLADÉK-, FÖLD- ÉS TÖRMELÉKSZÁLLíTÁS

Felhívjuk figyelmüket, hogy a környezetet szennyező hulladék biztonságos elhelyezése akkor biztosított, ha az engedéllyel rendelkező kezelőkhöz jut el.

Környezetünk védelme érdekében kérjük, gondoskodjanak építési törmelékük szakszerű kezeléséről.

Tiszta sittnek számít az az építési és bontási hulladék, amely nem tartalmazza a következő hulladékokat: papír, műanyag, fémek, zöldhulladék, gumi, üveg, stb…

A konténeres hulladék, föld- és törmelék szállítása 5 és 7 m–es konténerekkel történik.

A konténer kiszállítása, illetve a hulladék elszállítására vonatkozó megrendeléseket 1 munkanappal előtte vesszük fel.

A szolgáltatás ára függ a konténer méretétől és a hulladék fajtájától.

A szolgáltatási díj magába foglalja a konténer szállításának és a hulladék elhelyezésének költségét.

A konténeres hulladékszállítás megrendelhető telefonon a 0266-217407 telefonszámon vagy  személyesen a Bethlen Gábor utca, 73. számon található ügyfélszolgálatunkon.

 

KÖZTERÜLETEK TISZTíTÁSA, KARBANTARTÁSA

Kiemelt figyelmet fordítunk  Székelyudvarhely és Székelykeresztúr szépítésére, ezért a közterületeken rendszeresen kézi- és gépi  takarítást végzünk. Az utakat modern takarítógépekkel tartjuk tisztán, illetve a nyári kánikulák idején locsolással hűtjük azokat.

Továbbá szerződéses partnerei vagyunk számos jelentős vállalatnak és áruháznak is.

Kapcsolattartó személy:

Bálint Lehel, műszaki igazgató – Tel. 0730-711 306

 

Veszélyes hulladékok

Cégünk a veszélyes hulladék elszállítását az RDE Huron Kft testvércégünk által oldja meg.

A következő veszélyes anyagok gyűjtését végezhetjük: fáradt olaj, elemek és akkumulátorok, szennyezett csomagolóeszközök, világítótestek, lejárt szavatosságú lakkok, festékek, vegyszerek.

Kapcsolattartó személy:

Balázs Hegedűs Csaba, hulladékgazdálkodási menedzser – Tel. 0730-711 325

 

TÉLI GÉPI SIKOSSÁGMENTESÍTÉS

A tél beköszöntével a jeges, havas utak hótalanítására nagyteljesítményű szóró- és kotrógépekkel állunk megrendelőink rendelkezésére.

Szerződéses partnerei vagyunk több nagy áruháznak, továbbá számos, vállalkozói szférában tevékenykedő cégnek is.

Kapcsolattartó személy:

Bálint Lehel, műszaki igazgató – Tel. 0730-711 306